Šampionátom bude sprevádzať rys Icy

29.04.2013 Celý región

Bratislava 26. apríla (TASR) - Oficiálnym maskotom hokejových majstrovstiev sveta vo Švédsku a Fínsku je "Icy", rys vyobrazený v národných farbách hostiteľských krajín - žltej, bielej a spoločnej modrej.

O rysove meno sa postarali fanúšikovia prostredníctvo súťaže o vstupenky na turnaj, do ktorej sa zapojilo vyše tisíc Švédov a Fínov. Konkrétne Lars Ingels z Leksandu, ktorý vymyslel práve meno Icy. Za svoj nápad dostal osem vstupeniek na zápas Švédska so Švajčiarskom a podpísaný reprezentačný dres.

Icy od svojho vzniku precestoval celé Švédsko a predstavil sa aj vo všetkých kluboch najvyššej a druhej najvyššej ligy. V rámci propagačného turné tak absolvoval vyše tisíc kilometrov v aute a niekoľko letov z jednej strany krajiny na druhú. "Myslíme si, že je veľmi dôležité, aby sa švédski hokejoví fanúšikovia zapojili do príprav majstrovstiev sveta. Máme množstvo fanúšikov a ľudia na každom štadióne sa zaujímajú o národný tím," vyhlásil pred turné generálny sekretár organizačného výboru vo Švédsku Tony Wirehn.
 

Vyberte región